Komt u gezellig met ons meevliegen? Neem altijd uw paspoort of ID kaart mee!

.

Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Search
Zoeken
Download als een iCal bestand
PBN Info avond
Woensdag 27 Februari 2019, 19:30 - 22:00
Hits : 480
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info avond over PBN (Performance Based Navigation), in de volksmond GPS approaches, op 27 februari

Het onderstaande is bedoeld voor de leden die in het bezit zijn van de bevoegdheid om op instrumenten te vliegen (IFR), maar ook voor de leden die het voornemen hebben om dat te gaan doen of zelfs al met de opleiding bezig zijn.

ICAO heeft aanbevelingen gedaan hoe moet worden omgegaan met het (onder instrument omstandigheden) navigeren op basis van GPS. EASA heeft dat uitgewerkt in regelgeving. Ook wij als General Aviation ontkomen er niet aan, om daar iets mee te doen.

 

Om vast een tipje van de sluier op te lichten; voor wat betreft ons brevet en de aantekeningen daarin, is er een overgangsregeling van augustus 2018 tot 25 augustus 2020. Maar wat belangrijker is, is het feit dat LVNL al dit jaar een aantal navigatie bakens rond Rotterdam (ROT, PS, RR en STD) gaat uit faseren en het voornemen heeft om eind 2019 ook op Rotterdam instrument naderingen beschikbaar te hebben, die gebaseerd zijn op GPS, ook dus onze Garmins 430!!

Het is de bedoeling om daar op 27 februari een informatieavond over te houden voor alle leden, die in het onderwerp geïnteresseerd zijn. Het eerste deel van de avond zal gevuld zijn met algemene informatie over de mogelijkheden, regelgeving, stand van zaken binnen de club, staat van de vloot etc.

Het tweede deel zal zodanig ingericht worden, dat het voor diegene die echt geïnteresseerd zijn, mogelijk wordt om de avond af te ronden met vereiste ‘theorie examen’. Wil je nu al iets meer weten, dan kun je de inhoud van de PBN conversie syllabus nu al vinden op de twee Kiosk PC’s op de club.

Maak je interesse kenbaar door dit formuliertje even in te vullen
Aanmeldformulier PBN Info avond

We beginnen om 19:30

 

logo vcr2017

Login Form