Komt u gezellig met ons meevliegen? Neem altijd uw paspoort of ID kaart mee!

.

Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Search
Zoeken
Download als een iCal bestand
Unusual Attitudes training
Zaterdag 17 Augustus 2019, 08:00 - 17:00
Hits : 475
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Hans van Geffen +31 6 54 32 87 32

Upset Prevention and Recovery Training (UPRT)

Algemeen

Met de term ‘unusual attitudes’ wordt bedoeld dat het vliegtuig in een stand is gekomen die niet meer bij een “normale vluchtuitvoering” hoort.

Tijdens je opleiding zijn er steile bochten met een 45 tot 60 graden rolhoek gedaan. Ook is op diverse manieren een overtrek benaderd. Maar, wat gebeurt er als je te ver doorrolt? En wat als je een stall niet op tijd weet te voorkomen? Hoe erg kan een wingdip worden? Vaak zal het resultaat een duikvlucht of spiraalduik zijn.

Het (her)kennen en beheersen van dergelijke ongewone situaties en vliegstanden, unusual attitudes, is niet alleen een uitdaging maar vooral ook een verrijking van de vliegvaardigheid.  

 

Hoewel dit niet (meer) een verplicht onderdeel is van de vliegopleiding, is het zonder meer een goede zaak om hier toch minstens mee kennis te maken! Er worden nieuwe reflexen aangeleerd, ongewenste reacties afgeleerd: dat is altijd en in alle omstandigheden een goede zaak.

 

 

Voor wie is dit

 

Voor iedereen! Het doel van deze dag is om kennis te maken met andere aspecten van het vliegen, op een gecontroleerde en veilige manier. Je kunt hierdoor zonder enig risico in de praktijk ervaren wat er gebeurt als je ‘over de grens’ van het normale vliegen gaat. De vaak aan de onbekendheid gekoppelde onzekerheid en spanning zullen verminderen of verdwijnen. Wellicht dat er grenzen verlegd worden.

 

Het is niet nodig uitgechecked te zijn op de Robin R2160, onze PH-SVN. Leerlingen kunnen zich zeker ook inschrijven, overleg wel even met je instructeur of deze training past in de fase van je opleiding.

 

 

Wanneer

 

We gaan dit weer doen op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2019 !!

 

 

Dagindeling

 

We beginnen met een stukje gezamenlijke theorie en briefing. Daarna gaan we individueel vliegen, met een korte persoonlijke debriefing vooraf en achteraf. Houdt rekening met een hele dag.

 

We willen mooi weer, een hoge wolkenbasis en een goede horizon. Als het weer niet voldoet aan de eisen, dan stellen we het praktijkgedeelte uit en verschuiven dat in principe naar de uitwijkdatum. Als gewenst kan ook een individuele afspraak worden gemaakt. Let op: de gezamenlijke theorie en briefing doen we dus altijd op de eerste geplande dag!

 

 

De vlucht

 

De introductie is gericht op, en omvat dus, unusual attitudes en overtreksituaties. De oefeningen die hierbij aan bod kunnen komen zijn:

- high power stall

- clean stall, doorgezet, met wingdip

- slow flight (optioneel stalled flight)

- high speed stall (ook tijdens een bocht)

- stall in klimmende en dalende bochten (‘circuit fouten’)

- en we eindigen, als je dat wilt, met een korte spin oefening

Let wel: niets moet, heel veel mag!

 

Als de tijd het toelaat, kan na de oefeningen op verzoek even een korte introductie van kunstvliegen worden gedaan. Denk daarbij aan hoge bochten, wingovers, een barrel-roll en natuurlijk een looping.

 

 

Kosten

 

Voor het vliegen en de instructie zijn de dan geldende tarieven van toepassing. Ga uit van een korte les van één uur met daarin 30 tot 45 minuten vliegen. De briefings en het lesmateriaal zijn gratis.

 

 

Inschrijven

 

Meld je aan bij de balie, of stuur een emailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van “unusual attitudes dag” met je naam, telefoonnummer en lidnummer.

Pas op: het aantal deelnemers per dag is beperkt, deelname gaat op volgorde van aanmelding !!

Locatie Vliegclub Rotterdam

logo vcr2017

Login Form