Komt u gezellig met ons meevliegen? Neem altijd uw paspoort of ID kaart mee!

.

CADEAUTIP

Proefpakket

Proefles

Heeft u altijd al eens zelf een vliegtuig willen besturen maar nog nooit gedaan, boek dan een proefpakket bij de Vliegclub Rotterdam. Voor slechts €799,- krijgt u 3 vlieglessen zodat u kennis kunt maken met vliegen.

BEL 010-4153353

Komt u gezellig met ons meevliegen? Neem altijd geldige ID (paspoort of ID kaart) mee! Een rijbewijs geldt NIET identificatiemiddel.

DE CLUB

Club

De grootste club van Nederland is eveneens de gezelligste. De Vliegclub Rotterdam of kortweg VCR met als thuisbasis Rotterdam The Hague Airport, organiseert  activiteiten zowel voor student-piloten als gebrevetteerden, zoals rally's, clubvluchten, Touch & Go dagen, en niet te vergeten de Clubweek rond de langste dag. En  door de unieke locatie bieden wij een uitdagende vliegopleiding aan op een groot vliegveld, waar je tussen de Boeings van Transavia en Embraers van British Airways je vliegkunsten kan laten zien..

Lees meer

OPLEIDINGEN

Opleidingen new

Voor privé en beroepsopleidingen kun je terecht bij Vliegclub Rotterdam. Een uitgebreid instructeurskorps zorgt voor een opleiding op maat. Je bepaalt je eigen tempo en de club heeft ook na de opleiding nog genoeg te bieden zoals bijvoorbeeld ons PPL Next-level pakket.

Lees meer

Voor het sportvliegen bestaan er in Europa twee brevetten, het Private Pilot License en het Light Aircraft Pilot License. Het LAPL brevet is op een aantal punten anders tegenover het PPL brevet. Als je direct op deze pagina terecht bent gekomen, kijk dan eerst even bij de uitgebreide informatie over het PPL, het meest gangbare brevet voor de sportvlieger. Alles wat je leest over het PPL is ook van toepassing op het LAPL. Behalve de verschillen die je hieronder kunt lezen.

Het LAPL is een Europees brevet, dat je het recht geeft om in het Europese luchtruim te mogen vliegen met een eenmotorig vliegtuig, dat niet zwaarder mag zijn dan 2000 kg. Voordat je passagiers mag meenemen, moet je zelfstandig wat ervaring hebben opgedaan als Pilot in Command. Je mag daarna maximaal 3 passagiers meenemen. De opleiding voor het LAPL is bijna gelijk aan het PPL. De theorie opleiding en de examens zijn gelijk. De praktijk opleiding is vrijwel identiek, met dien verstande dat het wettelijke minimum aan vlieguren iets minder is, namelijk 30.

Het LAPL brevet heeft weliswaar enkele beperkingen. Zo mag je bijvoorbeeld niet op grotere toestellen vliegen en kun je in het brevet geen verdere aantekeningen krijgen zoals een aantekening nachtvliegen of aerobatics, maar dit brevet kan heel goed dienen als opstapje naar het PPL. Je hoeft niet opnieuw theorie examen te doen, maar kunt door aanvullende praktijk training, redelijk eenvoudig doorstromen naar een PPL en daarna naar alle andere brevetten en bevoegdheden die mogelijk zijn.

De belangrijkste verschillen samengevat:

 LAPL  PPL
Duur opleiding 12 to 18 maanden Duur opleiding 12 tot 24 maanden
Alleen geldig in Europa Wereldwijd geldig
Maximaal 3 passagiers Geen maximum vastgesteld
Maximum gewicht 2000 kg Maximum 5700 kg
Na het behalen van het brevet eerst 10 uur solo, voordat je passagiers mag meenemen

Na het behalen van het brevet mag je gelijk passagiers meenemen

Geen instrumentvliegen of multi-engine mogelijk

Behalen van andere aantekeningen wel mogelijk, zoals nachtvliegen, instrumentvliegen en aerobatics

logo vcr2017

Login Form