Komt u gezellig met ons meevliegen? Neem altijd uw paspoort of ID kaart mee!

Rally verslagen 2010

Rally 1

De eerste rally van het jaar (13 april) was een groot succes. Dankzij een goede opkomst werd er met 7 goed bezette kisten gestreden om de eer.

brugzwDe route kon worden vastgesteld na het beantwoorden van een 8-tal pittige vragen over bruggen. Feitelijk waren het ‘n drie à viertal beschrijvingen, die moesten leiden tot de keuze voor een brug. Tja, dan wist je de naam, maar dan was het meestal ook nog even zoeken met google earth om de juiste locatie van het waypoint vast te stellen. Daarna zelf nog even een logische route vaststellen tussen de waypoints en daar zat het addertje onder het gras. De Zeelandbrug lag niet echt lekker op de route en de meesten zagen over het hoofd dat er ergens in de “kleine letters” stond dat alle waypoints binnen een straal van 18 mile van RTM zouden liggen, dus de Zeelandbrug viel daar buiten en diende niet in de route te worden opgenomen. “Geen brug te ver.”

Lees meer

Rally verslagen 2009

Rally 1

Op 14 april brak het nieuwe rally seizoen bij VCR weer aan; rally 1 stond gepland. Een paar dagen voor het van start gaan bereikte ons een mailtje dat de organisatoren van de rally onaangenaam verrast waren door de tijdelijk ingestelde mega SRZ onder Schiphol TMA-1. De geplande route kon niet gevlogen worden, en daarmee kon het thema "Donkere wolken boven Nederland: Een spel van kat en muis" ook niet ingezet worden.

Hiermee stond de start van het rallyseizoen ernstig op het spel. Er stond een VCR-traditie op de tocht!! Wat zo'n maatregel al niet teweeg brengt, he? Maar om toch te kunnen beginnen met het klassement werd door de creatieve organisatie (Frits vd Berg en Peter de Jong) een alternatief plan bedacht. We moesten daar digitale fotocamera's voor meenemen...

Lees meer

Rally verslagen 2008

Rally 1

Prachtig bijna zomers weer begin april: een uitgelezen moment voor de eerste VCR vliegrally dit jaar. Met een opkomst van 6 teams, bijna 20 vliegers, een heel goede start van dit seizoen. De organisator van de eerste rally, Arie Verhilst, heeft bewezen dat hij uitstekend met Google Earth kan omgaan: een aanzienlijk deel van de foto's waren niet uit een cockpit genomen, maar vanuit een satelliet. En dat is dan meteen de moeilijkheid, horizontaal vliegen en kijken levert een scheef beeld op, tegen verticale beelden zoals de Google Earth foto's, dus moeilijk herkenbaar.

Lees meer

Rally verslagen 2007

Rally 1

YES, 10 april was het weer zover!! Het rally seizoen werd weer geopend ! 7 (?) nerveuze equipes verzamelden zich voor dit leuke, terugkerende evenement in het clubhuis en dronken nog snel een glaasje cola.
Fijn dat Jan (na zijn afscheid ?) nog even terug was achter de bar, dus voor de inwendige mens kon als vanouds worden gezorgd.

Wouter, Hans en Nora verwelkomen elk team met een big smile en overhandigen de opdracht. Niet alles was geheim en een grote puzzle, het moest een rondje CTR worden van ca. 45 minuten via Hotel naar Mike. Maar ja, linksom of rechtsom ? En wat zijn al die vlekken op de documenten ? Natriumhypochloride ?

Lees meer

Rally verslagen 2006

Rally 1

Helaas geen verslag beschikbaar. (heb jij dit verslag, e-mail dit, dan zullen wij dit toevoegen!)

Rally 2

Op zondag 14 mei werd de puzzeltocht gevlogen, dit keer georganiseerd door Mark Lastdrager van de VCR. Vorig jaar vloog de VCR met onze puzzeltocht mee, en won die ook nog!
Dit keer de beurt aan de VCR om dit te organiseren. Het teken van de puzzeltocht was deels de spoorwegen, en alles wat met het spoor samenhangt. Na de briefing vertrokken 6 toestellen vanaf Rotterdam, prachtig vliegweer was ons deel. Een algemeen deel met vragen over het spoor moest eerst opgelost worden,
samen met een aantal vlieg-technische vragen (wat was dat theorie-examen vliegen al lang geleden!).

Lees meer

  • 1
  • 2

logo vcr2017

Login Form