Komt u gezellig met ons meevliegen? Neem altijd uw paspoort of ID kaart mee!

.

dannyMijn naam is Danny van Munster en eind 2011 ben ik geslaagd voor mijn Private Pilot Licence. 

In het dagelijks leven werk ik bij de Nederlandse Spoorwegen in een hoog kantoor met vrij uitzicht. Mijn collega's weten het al: als het mooi weer is, met zonnestralen tussen de schaapjeswolken door en prachtig glimmend reflectielicht van slootjes en ander water, komen ze 's ochtends binnen en roepen dat het mooi vliegweer is. Indoctrinatie werkt prima dus ;) En dat geeft mij weer de gelegenheid om een mooi meteorologisch of vliegverhaal af te steken. 

Met zulk weer begint het bij mij te jeuken. Ik kijk op internet hoe lang dit weer aanhoudt en vergelijk dat met mijn agenda, ik sla het reserveringssysteem van de vliegclub er even op na om te kijken of er een kistje vrij is en begin mijn vliegmaatjes te spammen of ze ook hun agenda's kunnen leegmaken om 'strepen door de lucht te trekken'. 

Vliegen is kick. Dat zal elke vlieger je vertellen. Nog leuker is het om dat dat te delen met anderen. Je familie en vrienden vinden het vast ook hartstikke leuk en allemaal willen ze wel een keer mee. Zij delen alleen niet je passie, dus als jij stoer wil vertellen dat je nog net even voor die startende 737 mocht landen of met glinsterende oogjes en het bijbehorende handen- en voetenwerk vertelt dat je er geen genoeg van kan krijgen om een kist te landen en weer door te starten, voelen zij niet wat jij voelt. De passie, humor, gedrevenheid en precisie voor het vliegen deel je met je vliegmaatjes. 

Het samen uitzetten van navigatieplannen en het doen van de vluchtvoorbereiding, samen een tochtje maken en lunchen op Texel, en daarna samen aan de bar grote verhalen vertellen. Dat kan uitstekend bij de Vliegclub Rotterdam. Gedurende het hele jaar zijn er klassikale theorielessen en evenementen waar je met een beetje goeie wil leuke nieuwe mensen leert kennen. (Blijf dan vooral ook even naborrelen aan de bar!) Wat is er daarna dan niet leuker dan met elkaars les mee te vliegen? Dan vliegt de een als passagier mee met de ander z'n les en op de bestemming wissel je van stoel. Zo leerde ik ook veel van de lessen, tips en foutjes van mijn vliegmaatjes. Ook kom je zelfs in het begin van je opleiding al op heel veel velden door heel Nederland, België en misschien zelfs Duitsland. Doe mee aan de leerlingendag naar Spa (België) en vlieg een rondje over het formule 1 circuit of oefen je precisielandingen met de doellandingenwedstrijd.

Door te kiezen voor een vliegopleiding bij de Vliegclub Rotterdam bestaat je vliegopleiding niet alleen uit praktijklessen en zelfstudie, maar leer je met de juiste instelling door de uren aan de bar, de leuke evenementen en de vriendelijke sfeer een groep mensen kennen waarmee je je passie kan delen. 

Voor meer van mijn vliegverhalen klik hier. Zie je mij op de club, heb je vragen of wil je meer info? Ik bijt niet. 

Happy landings!

Testimonial

Lees hier hoe Danny zijn opleiding ervaren heeft bij Vliegclub Rotterdam


Danny

logo vcr2017

Login Form