Komt u gezellig met ons meevliegen? Neem altijd uw paspoort of ID kaart mee!

.

Lid worden

Professionele opleiding

Met het RPL of PPL brevet begint jouw carrière als piloot. De Vliegclub Rotterdam verzorgt als grootste PPL opleider van Nederland al jaren op het hoogste niveau de opleiding voor deze brevetten. Door de professionele insteek en persoonlijke aanpak slaagt xx% de eerste keer voor het examen.

Deze optimale voorbereiding tilt jouw vliegerschap op een hoger niveau. Dit doen we door het aanbieden van een vliegende start via introductiedagen, aanvullende (optionele) trainingen zoals Unusual Attitudes, proefexamens en vervolgtrajecten na het examen via ons eigen PPL Next Level programma.

Starten wanneer jij dat wilt

De VCR verzorgt de gehele opleiding in eigen huis. Hiervoor beschikken we over een uitgebreide vloot en opleidingsfaciliteiten. De praktijkopleiding kan de gehele week door worden gevolgd (ma t/m zo). Meerdere keren per jaar wordt cursussen voor de theorieopleiding gegeven en kun je instromen. Zodat op ieder gewenst moment met de vliegopleiding kan worden begonnen.

Ook andere verplichte onderdelen van het brevet zoals de radiotelefonie cursus en de Engelse taaltoets (LPE) bieden wij via de vliegclub aan.

Persoonlijke aanpak en eigen tempo

De weg naar het brevet is voor iedereen anders. Dat geldt niet alleen voor de duur en intensiteit van de opleiding maar ook voor individuele wensen.

De modulaire opbouw van onze opleiding biedt de mogelijkheid om jouw eigen tempo te bepalen. In overleg met onze instructeurs plan jij zelf jouw programma. Omdat de

VCR beschikt over een groot aantal instructeurs kun je de instructeur kiezen waarmee je een klik hebt voor de beste persoonlijke begeleiding.

Ervaring op Rotterdam The Hague Airport

Waar kun je beter leren vliegen dan op de tweede luchthaven van Nederland? Omdat wij vliegen van een zogenaamd gecontroleerd vliegveld, doe je unieke en essentiële vliegervaring op. Zo leer je niet alleen op hoog niveau te communiceren met de luchtverkeersleiding maar ervaar je ook de combinatie tussen General Aviation en de beroepsluchtvaart van dichtbij. Na het behalen van je brevet heb je genoeg ervaring om de meeste complexe vliegvelden aan te doen.

Een bijkomend voordeel van Rotterdam Airport is dat het veld gedurende het gehele open is. Mits het weer het toelaat natuurlijk. Speciale clubtarieven zorgen dat de kosten niet veel hoger zijn dan andere velden.

Start dus vandaag nog met een proefles of het proefles pakket!

Testimonial

dannyMijn naam is Danny van Munster en eind 2011 ben ik geslaagd voor mijn Private Pilot Licence. 

In het dagelijks leven werk ik bij de Nederlandse Spoorwegen in een hoog kantoor met vrij uitzicht. Mijn collega's weten het al: als het mooi weer is, met zonnestralen tussen de schaapjeswolken door en prachtig glimmend reflectielicht van slootjes en ander water, komen ze 's ochtends binnen en roepen dat het mooi vliegweer is. Indoctrinatie werkt prima dus ;) En dat geeft mij weer de gelegenheid om een mooi meteorologisch of vliegverhaal af te steken. 

Met zulk weer begint het bij mij te jeuken. Ik kijk op internet hoe lang dit weer aanhoudt en vergelijk dat met mijn agenda, ik sla het reserveringssysteem van de vliegclub er even op na om te kijken of er een kistje vrij is en begin mijn vliegmaatjes te spammen of ze ook hun agenda's kunnen leegmaken om 'strepen door de lucht te trekken'. 

Vliegen is kick. Dat zal elke vlieger je vertellen. Nog leuker is het om dat dat te delen met anderen. Je familie en vrienden vinden het vast ook hartstikke leuk en allemaal willen ze wel een keer mee. Zij delen alleen niet je passie, dus als jij stoer wil vertellen dat je nog net even voor die startende 737 mocht landen of met glinsterende oogjes en het bijbehorende handen- en voetenwerk vertelt dat je er geen genoeg van kan krijgen om een kist te landen en weer door te starten, voelen zij niet wat jij voelt. De passie, humor, gedrevenheid en precisie voor het vliegen deel je met je vliegmaatjes. 

Het samen uitzetten van navigatieplannen en het doen van de vluchtvoorbereiding, samen een tochtje maken en lunchen op Texel, en daarna samen aan de bar grote verhalen vertellen. Dat kan uitstekend bij de Vliegclub Rotterdam. Gedurende het hele jaar zijn er klassikale theorielessen en evenementen waar je met een beetje goeie wil leuke nieuwe mensen leert kennen. (Blijf dan vooral ook even naborrelen aan de bar!) Wat is er daarna dan niet leuker dan met elkaars les mee te vliegen? Dan vliegt de een als passagier mee met de ander z'n les en op de bestemming wissel je van stoel. Zo leerde ik ook veel van de lessen, tips en foutjes van mijn vliegmaatjes. Ook kom je zelfs in het begin van je opleiding al op heel veel velden door heel Nederland, België en misschien zelfs Duitsland. Doe mee aan de leerlingendag naar Spa (België) en vlieg een rondje over het formule 1 circuit of oefen je precisielandingen met de doellandingenwedstrijd.

Door te kiezen voor een vliegopleiding bij de Vliegclub Rotterdam bestaat je vliegopleiding niet alleen uit praktijklessen en zelfstudie, maar leer je met de juiste instelling door de uren aan de bar, de leuke evenementen en de vriendelijke sfeer een groep mensen kennen waarmee je je passie kan delen. 

Voor meer van mijn vliegverhalen klik hier. Zie je mij op de club, heb je vragen of wil je meer info? Ik bijt niet. 

Happy landings!

Ratings

Ratings Info


De navolgende bevoegdverklaringen kunnen als modulaire opleiding worden gevolgd bij de VCR:

Class Rating Single Engine Piston (Land)
Radiotelephony (VFR/IFR)

Instrument Rating (Single Engine)
Instrument Rating (Multi Engine) Class Rating Cessna Single Engine Turbine - Cessna SET
Class Rating Multi Engine Piston (Land)
Flight Instructor (Aeroplane)
Multi Crew Co-operation
Type Rating PA46-DLX

Uitgebreidere informatie op deze pagina volgt later. Voor informatie kunt u uiteraard altijd contact opnemen via een mail bericht.

Beroepsopleiding

COMMERCIËEL BREVET

Niet alleen de privé vlieger maar ook de commerciële piloot kan terecht bij de VCR voor zijn vliegopleiding. De vliegopleiding van de VCR is een door de Inspectie Leefomgeving en Transport erkende Approved Training Organisation (ATO). Dit betekent dat niet alleen het PPL-brevet (Private Pilot License) maar ook het CPL-brevet (Commercial Pilot License) bij ons kan worden behaald. Beide opleidingen volgen dezelfde opleidingssystematiek en sluiten naadloos op elkaar aan. Hierdoor is een soepele overgang tussen beide opleidingen gewaarborgd.

De Vliegclub Rotterdam is momenteel de enige vliegclub in Nederland die zelfstandig een ATO-certificering heeft, en behoort bij de eerste organisaties in Nederland die deze nieuwe certificering heeft behaald.

MODULAIRE PRAKTIJKOPLEIDING

De beroepsopleiding is modulair opgebouwd. Vliegopleidingen Rotterdam heeft opleidingsprogramma’s opgesteld voor praktijkopleiding voor de CPL, IR en Multi-Engine Piston modules conform de wettelijke eisen zoals die zijn opgesteld door EASA.

Na iedere module wordt voldaan aan de minimum instructie uren en onderdelen om het bijbehorende praktijkexamen af te leggen. Het PPL brevet is wel voorwaardelijk bij aanvang van de opleiding. Gelijktijdig moet de theorieopleiding worden gevolgd.

De modulaire opzet biedt veel flexibiliteit om de opleiding aan te passen aan uw situatie en voorkeuren. Een verkeerde volgorde in de opleiding of een onzorgvuldige planning kan echter grote financiële consequenties hebben. Maak voor een advies op maat vrijblijvend een afspraak met onze instructeurs. Op basis van een intake gesprek bepaal jij wat de beste koers is.


GROUNDSCHOOL

De theorieopleiding, de zogenaamde groundschool, wordt verzorgd door externe partijen. De theorie kan worden gevolgd via klassikale dag- of avondstudie of via “distance learning”. Hiervoor hebben wij contacten met gespecialiseerde opleiders die enerzijds dag- en avondcursussen verzorgen en anderzijds een distance learning programma (computerondersteunde thuisstudie) aanbieden.

Door de combinatie van een modulaire praktijk en theorie opleiding ben je in principe vrij in het kiezen van de instelling. Voor "distance learning" zijn onze kandidaten erg tevreden over Orbit Groundschool in Arnhem en Dutch Aviation College in Lelystad.

BENODIGDE VOOROPLEIDING

Als vooropleiding is een niveau van minimaal HAVO met Engels en wiskunde en/of natuurkunde gewenst. Tevens moet je in het bezit zijn van een Private Pilot License (PPL).

DISTANCE LEARNING

Distance Learning is populair. Ongeveer 85% van onze cursisten kiest voor de opleiding via deze vorm. Deze lessen worden gegeven via internet plus 2 à 3 klassikale (avond)lessen per vak. Deze manier van studie vereist echter nogal wat zelfdiscipline en inzicht! Verder moet je een keuze maken voor een vakkenpakket (CPL, IR of ATPL) dat aansluit op het brevet of de rating die je uiteindelijk wilt hebben en dat is per persoon wisselend. Met theorieopleiding ATPL kun je in ieder geval alle kanten op.

NEEM CONTACT OP

We helpen je graag bij de juiste keuze voor de theorieopleiding. Neem daarom gerust contact op voor een vrijblijvend advies


PRAKTIJKOPLEIDING

De praktijkopleiding kan geheel bij de Vliegopleiding Rotterdam worden gevolgd. De opleiding is modulair opgebouwd zodat zelf het lestempo en samenstelling van de opleiding kan worden gekozen.

SIMULATOR

Een deel van de lesuren mag worden gevlogen op een vluchtsimulator. In samenwerking met Simulator Training Rotterdam beschikt de club over een vliegsimulator FNPT II MCC van het type Elite. Natuurlijk voelt een simulator anders dan een echte vlucht. Voor een aantal onderdelen van de opleiding, bijvoorbeeld de basic scan, is het heel goed en goedkoper om op de simulator te trainen.

ERVARINGSUREN

Met werkelijk gevlogen uren worden de ervaringsuren opgebouwd en jouw captaincy vergroot. Door de samenstelling van het zelfgekozen programma kan invloed worden uitgeoefend op de opleidingskosten. Houdt er wel rekening mee dat het aantal opleidingsuren sterk wordt beïnvloed door het lestempo, de inzet en de aanleg van de aspirant vlieger. Dit geldt ook voor de voortgang van de theorieopleiding. Het theoriecertificaat moet uiteraard aansluiten bij de gekozen praktijkopleiding.

INSTRUMENT RATING

Voor Instrument Rating geldt een minimum van 50 uur vlieginstructie. Hiervan mag 20 uur op een simulator gedaan worden. Als je de IR opleiding volgt na jouw CPL geldt er een korting van 10 uur. Voordat aan de IR mag worden begonnen is een PPL brevet en 50 uur als Pilot In Command (PIC) op cross-country vluchten voorwaardelijk.

COMMERCIAL PILOT LICENSE

Voor het Commercial Pilot License moet minimaal 200 uur zijn gevlogen waarvan 100 uur als PIC. Daarnaast is het PPL brevet voorwaardelijk. Om de opleiding te mogen beginnen moet het onderdeel Elementair Instrument vliegen zijn afgerond. Dit onderdeel bestaat uit 10 uur vliegen op alleen instrumenten en onder instrument vliegcondities of nagebootst. 5 uur daarvan mogen op een simulator. Daarna 15 uur vlieginstruktie; 5 uur hiervan moéten op een complex vliegtuig (dit is met intrekbaar landingsgestel en verstelbare propeller) gevlogen worden.

ATPL

Voor de praktijkopleiding CPL met IR welke benodigd is voor het ATPL zijn er een twee scenario’s voor de volgorde waarin je de opleiding kunt volgen. Eerst IR en daarna CPL òf eerst CPL en daarna IR. Wij adviseren als volgorde éérst IR en daarna CPL. In de IR opleiding wordt vliegtijd opgebouwd en captaincy opgedaan die nodig is voor CPL. Hierdoor wordt het meest efficiënt omgegaan met de opleiding. Daarnaast is voor het ATPL minimaal een Multi Engine Piston aantekening nodig. Deze aantekening kan ook worden behaald bij de VCR. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Piper Seminole.

Prive opleidingen

Kies een vliegopleiding met bewezen succes

De Vliegclub Rotterdam heeft ruim 45 jaar ervaring met het opleiden van piloten. Alle benodigde vlieglessen en cursussen bieden wij onder 1 dak aan. Per jaar kiezen meer dan 30 leerling-vliegers voor de PPL opleiding bij de Vliegclub Rotterdam (VCR). Daarmee zijn wij een van de meest ervaren en complete non-profit opleiders van Nederland. Je kiest bij de VCR voor een vliegopleiding met bewezen succes. 90% van onze leerlingen slaagt in 1 keer voor het praktijkexamen.

Leer vliegen op het hoogste niveau

Vliegen vanaf het tweede vliegveld van Nederland tussen de professionele luchtvaart betekent dat je direct op hoog niveau leert vliegen. Maar vliegerschap staat niet alleen bovenaan tijdens de opleiding, ook daarna zorgen wij ervoor dat je een betere piloot wordt door aanvullende opleidingen, ratings en vliegactiviteiten. Als Approved Training Organization voldoet de VCR aan de hoge eisen om ook beroepsopleidingen te mogen aanbieden. Voor de PPL opleiding profiteer je hiervan mee.

Kies voor een opleiding op maat

Jij bepaalt hoe jouw opleiding eruit ziet. Starten met de opleiding kan op ieder gewenst moment mede door het ruime aanbod van theoriecursussen. Door de ruime keuze uit de diverse en moderne vloot doe je brede ervaring op met verschillende vliegtuigtypen. Het tempo van de opleiding bepaal je zelf, of je nu in een half jaar of in twee jaar wilt leren vliegen. Je kiest zelf uit ruim 20 instructeurs zodat er een optimale klik bestaat tussen instructeur en leerling-vlieger. De mogelijkheid om bij meerdere instructeurs te vliegen zorgt voor bredere coaching tijdens de opleiding.

Word lid van de meest actieve en gezellige vliegclub van Nederland

Het brevet is niet het einddoel maar juist het begin van jouw vliegcarrière. Met ruim 600 leden is de Vliegclub Rotterdam een van de meest actieve vliegverenigingen van Nederland. Vanaf de start van de opleiding kun je direct deelnemen aan de vele activiteiten die de club organiseert. Maar ook na de opleiding kun deze mooie hobby blijven beoefenen tussen andere luchtvaartfans.

  • 1
  • 2

logo vcr2017

Login Form